Als u net als ik bent, kijkt u uit naar barbecues in de achtertuin met familie en vrienden, en gezellige bijeenkomsten rond het zwembad. Met het zonnigere, warmere weer hebben we meer mogelijkheden om tijd buiten door te brengen. Maar buiten rondhangen met de kinderen en de hond kan oncomfortabel zijn als de zon te fel schijnt en de temperaturen beginnen op te lopen tot in de negentig graden. Erger nog, schadelijke UV-stralen kunnen je huid aantasten, ongeacht je huidtype (en of je bruin wordt of verbrandt). Uiteindelijk zoekt iedereen dekking. Gelukkig zijn er veel manieren om schaduw te creëren in zelfs de zonnigste tuinen.

Veranda plaatsen

Voorzieningen zoals pergola’s, luifels en gazebo’s kunnen u en uw gasten wat bescherming tegen de zon bieden terwijl u van het warme weer geniet. U kunt zonweringen installeren bij uw terras, patio en zelfs op open plekken in uw landschap of tuin.

Voordelen van het plaatsen van zonwering in uw tuin

Als we aan schaduw denken, denken we vaak aan bomen. Maar veel huizen hebben niet de luxe van schaduw van bomen. Bomen vergen meer onderhoud dan veel mensen denken en het duurt lang om ze te laten groeien! Maar voorzieningen zoals zonneschermen of pergola’s bieden onmiddellijke, comfortabele schaduw en voegen ook een enorme esthetische aantrekkingskracht toe aan uw huis of leefruimte buitenshuis. Houd duurzaamheid in gedachten bij het maken van een investering als u zonneschermen bouwt. Als u al een zonnescherm voor uw tuin heeft, is het misschien tijd om het uit te breiden of op te knappen,

Het kiezen van een schaduwplek voor uw huis
Als het gaat om achtertuin schaduw functies, de opties zijn eindeloos. Hier zijn enkele van de meest populaire om te overwegen:

Pergola

Deze aantrekkelijke, permanente schaduw functie kan worden gebouwd stand-alone of bevestigd aan uw huis of garage. Open-frame constructie is het belangrijkste ontwerpkenmerk van een pergola. Houd er rekening mee dat deze structuur geen volledige schaduw biedt, maar u kunt een overkapping toevoegen aan de bovenkant of getrainde klimplanten om de zon af te schermen. Als een steun voor wijnstokken en klimplanten, een pergola is moeilijk te verslaan voor zijn duurzaamheid en schoonheid.

Luifel

Deze semi-permanente overkapping kan tijdens het warme seizoen buiten blijven staan en weer worden gedemonteerd als het koud wordt. Ze zijn niet zo duurzaam als een echte overkapping, zelfs als ze het uiterlijk van een gazebo of pergola nabootsen. Maar het goede is dat ze er in vele stijlen zijn, en er zijn genoeg budgetvriendelijke opties. En het beste van alles is dat u uw overkapping gemakkelijk kunt vervoeren naar elke omgeving of ruimte.

Gazebo
De winterharde, mooie gazebo is een aloude klassieker. Huiseigenaren die een permanente schaduwplek willen creëren, kunnen kiezen voor een meer uitgewerkt en traditioneel ontwerp, met puntgevels, trappen en decoratieve leuningen. Wees niet bang om een ontwerp op maat te maken in elke maat die u maar wilt. Hoe groter en uitgebreider de stijl, hoe meer het zal kosten. Maar een goed gebouwde gazebo kan de waarde van uw huis verhogen.

Luifel
Als een stap omhoog van de meeste luifels, metalen en PVC luifels op de markt bieden een duurzamere dekking dan de textiel opties. Ze bieden echter misschien niet de volledige dekking die u nodig hebt wanneer u gasten ontvangt, omdat ze alleen effectief zijn voor het afdekken van kleine oppervlakken. Maar deze permanente voorzieningen kunnen de uitstraling van uw huis verbeteren en kunnen ideaal zijn voor u als u geen gasten ontvangt of uitgebreide zonwering nodig hebt.

Andere zonweringen
Wanneer u slechts tijdelijk zonwering nodig heeft, kunt u zich wenden tot eenvoudige oplossingen zoals screens, parasols, zonnezeilen en gordijnen. Een garagedeur scherm niet alleen blokkeert de zon en insecten, maar het laat de lucht circuleren naar de ruimte koel en comfortabel voor die garage borrels te houden. Parasols bieden minder, maar ze kunnen gemakkelijk worden geopend of gesloten als nodig is, en bieden diepe schaduw voor een klein gebied. Kies een van deze opties als u niet wilt dat een meer permanente functie in uw ruimte te installeren.

Doe je het zelf of moet je een vakman inhuren?
Als u de know-how en het gereedschap voor de klus heeft, is het bouwen van een schaduwelement voor uw terras, tuin of veranda een geweldig doe-het-zelf project. Als je dat niet hebt, kan het uiteindelijk meer gaan kosten dan wanneer je vanaf het begin een vakman had ingehuurd. Er zijn ook veiligheidsoverwegingen om in gedachten te houden. In elk geval is het een goed idee om beide routes af te wegen door de prijzen van materialen en alle hulpmiddelen die u mogelijk moet huren of kopen. Verzamel een aantal schattingen van Hampton Roads aannemers zoals Quality Built Exteriors.

Schaduw voor specifieke gebieden van uw omgeving
Sommige schaduwelementen zijn meer bevorderlijk voor bepaalde gebieden van uw buitenruimte dan andere. Een pergola is perfect boven een kinderspeelplaats om schaduw te geven aan een zandbak, of installeer er een boven of in de buurt van uw terras, waar u van plan bent het grootste deel van uw tijd buiten door te brengen. Een gazebo zou in de meeste voortuinen niet op zijn plaats zijn, maar is perfect voor de achtertuin. Kies zonneschermen die zowel aan uw behoeften als aan het uitzicht van uw omgeving voldoen.

Lees meer via:
veranda
veranda willems
willems veranda
domicilie veranderen
veranda antwerpen
toetsenbord veranderen
uur verandering
verandering
zonwering veranda
hotmail wachtwoord veranderen
veranda 4 saisons
veranda prijs
veranda prix
pauwels veranda
veranderen van energieleverancier
achternaam veranderen
de veranda antwerpen
moderne veranda
veranda prijzen
gmail wachtwoord veranderen
prix veranda
veranda belgique
veranda janssens
verandering uur
achtergrond foto veranderen
de veranda
demasure veranda
houten veranda
kind ten laste veranderen
la veranda restaurant
prijs veranda
restaurant veranda
veranda hainaut
veranda limburg
veranda moderne
veranda zonwering
veranderen synoniem
aanbouw veranda
de verandering mol
domicilie veranderen gevolgen
glazen veranda
janssens veranda
kostprijs veranda
la veranda
landelijke veranda
open veranda
pin code veranderen
tekst veranderen
veranda aanbouw
veranda en kit
veranda restaurant
adres veranderen
all seasons veranda
familienaam veranderen
greenhouse veranda
ip adres veranderen
kaakoperatie verandering gezicht
naam veranderen
naam veranderen op facebook
pincode simkaart veranderen
store veranda
veranda demasure
veranda inrichten
veranda modern
veranda overkapping
veranda platen
veranda retractable
veranderen van bank
voicemail veranderen
willems veranda’s
gesbo veranda
hoe verander je je voicemail
horrix veranda
outlook wachtwoord veranderen
pincode veranderen
polycarbonaat platen veranda
sds veranda
taal veranderen netflix
tuin veranda
tuinhuis met veranda
van bank veranderen
vanderbauwhede veranda
veranda aan huis
veranda aluminium
veranda bois
veranda bouwer
veranda engels
veranda hout
veranda meubels
veranda pauwels
veranda pergola
veranda piscine
aluminium veranda
deco veranda
hoe voicemail veranderen
instagram naam veranderen
lettertype veranderen
netflix land veranderen
pin code veranderen iphone
space veranda
synoniem verandering
tijd verandering
toiture veranda
veranda bouwen
veranda dakplaten
veranda kopen
veranda renovatie
veranda west vlaanderen
veranda zelfbouw
veranderen van job
verandering 6 letters
voornaam veranderen
wachtwoord gmail veranderen
zonwering veranda zelf maken
achternaam veranderen prijs
amenagement veranda
bulkmans veranda
cuisine veranda
cursor veranderen
debondt verandas
domicilie veranderen gent
domiciliëring veranderen
eg veranda
gesloten veranda 6 letters
google achtergrond veranderen
hondenhok met veranda
houten veranda aanbouw
moderne veranda aan huis
naam iphone veranderen
naam veranderen prijs
oogkleur veranderen
prijzen veranda
schuiframen veranda
screens veranda
seby veranda
startpagina veranderen
store pour veranda
toetsenbord veranderen naar azerty
veranda cuisine